VEBABOX REALISEERT LANDELIJK NETWERK MET KOELAUTOVERHUURDERS

Publicado: 03-09-2011

VebaBox - wereldwijd bekend als fabrikant van specifieke koel- en vriesboxen - is per 1 september jongstleden precies 1 jaar aan het bouwen aan een netwerk van professionele verhuurders voor geconditioneerd vervoer.

“Niet alleen als verlengstuk van de bestaande business maar zeker ook omdat er simpelweg behoefte is “ zegt Ralph Mors die door VebaBox is aangetrokken om dit netwerk landelijk te realiseren en bestendig te maken voor een lucratieve toekomst.

De aanbieders die in de markt actief waren werkten uitsluitend met traditioneel volledig omgebouwde koel- en vrieswagens die door de hoge investering en beperkte inzetbaarheid hoge prijzen moesten voeren. Daardoor nodigde deze propositie maar weinig partijen uit om in te stappen in deze markt.

De VebaBox biedt flexibiliteit en door zijn lange levensduur een veel gunstiger investeringsplaatje. “Je kunt voor iets meer als €100 per maand al gekoeld transport  aanbieden” aldus Mors. “Daarnaast kan de auto worden losgekoppeld van de box”. Dat tezamen is een hele andere afweging.

Dat VebaBox deze nieuwe businesstak heel serieus neemt blijkt wel uit het feit dat zij inmiddels ook een website heeft gelanceerd: koelautohuren.nl. Bedoeld om de partners te ondersteunen met leads en tevens via deze portal goed vindbaar te maken op internet.

“Door te zorgen dat onze site doorlopend wordt “gekieteld” staat deze google-technisch altijd op de 1e pagina en kunnen geïnteresseerden in 3 stappen in beeld zijn bij onze partners” zegt Mors. Daarnaast vindt er uiteraard ook een uitwisseling van leads plaats tussen VebaBox en de partners als partijen met koop een pas op de plaats willen maken. “Dan kan huur een hele dankbare oplossing zijn” voegt een overtuigende Mors toe.

Inmiddels zijn er al 8 verhuurpartners aan boord. Allemaal regionaal sterk opererende autoverhuurbedrijven die in de regio actief aan de slag willen om deze markt te ontginnen. Door de bewuste keuze voor zelfstandig opererende partners zijn de lijnen kort en het enthousiasme nauwelijks te beteugelen. “Onze pro-actieve houding zal ogen openen” motiveert Mors. Klanten zijn er legio, ook al zitten ze soms wat verborgen. “Hierbij komt de expertise die VebaBox van de markt heeft en met ons deelt goed van pas en zijn partijen prima traceerbaar” voegt Mors toe.

Nog dit jaar wordt er met 15 partners een landelijke dekking gerealiseerd. “Op nagenoeg alle plekken waar nu nog geen partner actief is, ben ik met 1 of meerdere autoverhuurbedrijven in gesprek” lacht Mors. In 2012 wordt er verder geïnvesteerd om het netwerk fijnmaziger te maken en op de bestaande locaties verder uit te bouwen.

Uiteindelijk zal er een netwerk van professionele aanbieders worden gerealiseerd die met een duidelijk andere insteek een afgestemde mix van boxen kan aanbieden. “Zo verwacht ik adequaat invulling te kunnen geven aan de complete koel- en vriesmarkt van 1-10 m3 laadvermogen. “En dat ook nog eens 15-25% goedkoper” sluit Mors enthousiast af.

Meer info over het aanbod, de partners en de werkwijze is te verkrijgen op www.koelautohuren.nl of www.vebabox.nl.


Representações

Clique para ampliar

Mais notícias